lunes, 27 de febrero de 2012

MATINAL INTERCOMARCAL “FEM ARBRES PER A LES NOSTRES SERRES” A LA FONT JORDANA















El passat dissabte 25 de febrer, diversos membres de La Codolla col·laboraren en el desenvolupament del taller de confecció de boles d'argila amb llavors que es va fer a la Font Jordana.
Es tractà d'una activitat adreçada als ciutadans i ciutadanes dels diversos municipis que es varen veure afectats per l'incendi de 2010 i que organitzaren els ajuntament d'aquests municipis (Ontinyent, Agullent, Agres, Alfafara, Albaida, Bocairent, Benissoda).
En aquest taller es confeccionaren per part dels participants boles fetes d'argila, terra, compost, aigua i fragments de fulles de baladre (per evitar que els animals puguen trencar-les), seguint el mètode Fukuoka (Nendo-dango), en les quals s'incorporen llavors de diverses espècies d'arbres i arbustos (Pi blanc, noguerola, savina, fleix, garrofer, etc.).
Aquestes llavors es deixaran eixugar durant uns dies i després es dispersaran per la serra per a que germinen les llavors en arribar les pluges i així facilitar la reforestació dels espais forestals que es cremaren.
En total participaren al voltant d'unes 70 persones en l'activitat i es varen fabricar unes 1500 boles amb llavors