martes, 5 de julio de 2011

RECUPERACIÓ DE LA FONT DEL BENATZAR






LA CODOLLA COL·LABORA AMB LA RECUPERACIÓ DE L’ENTORN DE LA FONT DEL BENATZAR


Durant el mes de maig, l’Ajuntament d’Agullent va portar endavant el projecte de recuperació de la Font del Benatzar i del seu entorn.
Per completar aquest procés l’associació La Codolla, va portar a terme el passat dissabte 25 de juny, a l’entorn de la Font del Benatzar, una acció de reforestació i reintroducció de diferents espècies vegetals autòctones i adaptades a les condicions d’aquest espai. Uns 20 membres de l’associació participaren en aquesta acció.
En concret es varen plantar uns 25 exemplars de quatre espècies de plantes aquàtiques que havien desaparegut o la seua població estava molt minvada en els voltants de la Font. Diversos exemplars de mansega, lliri groc, joncs i càrex péndul, varen ser plantats en la mateixa font i en els margens del pantanet annexe i del rierol del barranc. També es va plantar un salze en un cantó de la bassa on es troba el naixement d’aigua de la font.
Així mateix es varen plantar diversos exemplars d’espècies arbòries en la vessant al peu de la qual s’ubica la font del Benantzar. Fleixos, gal·lers, garbullers, llidoners i oms, comencen ara a ocupar aquest espai, per, a poc a poc, tornar a ell un aspecte més natural.

No hay comentarios: