lunes, 13 de enero de 2014

Celebra amb el Jardi Botànic de Valencia el Dia de l’arbre i La Codolla a la serra d´Agullent


ACTIVITAT AMBIENTAL GRATUÏTA A LA SERRA D’AGULLENT
DIA: 26 GENER 2014
PRIMER DIA DE MATRICULA: 13 GENER
ORGANITZA: La Codolla i el Jardí Botànci de València
EIXIDA: 8h ARRIBADA: 18.30h
DESPLAÇAMENT: 
Viatjarem en autobús, també gratuït, i tant l’eixida com l’arribada seran al Jardí Botànic. 
DINAR: 
no està inclòs i es podrá realizar en un restaurant del poble o portar-lo ja fet de casa.
INFORMACIÓ I RESERVA: L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça a partir del primer dia de matrícula. Podeu cridar per telèfon al 963156816, enviar un correo electrònic a cicbotanic@uv.es
Celebra amb el Botànic el Dia de l’arbre participant de la reforestació de la Serra d’Agullent. Una activitat gratuïta organitzada pel Jardí i l’Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla”, amb qui visitarem el poble d’Agullent, farem una excursió per la muntanya, i practicarem les nostres tècniques de jardineria ajudant en el procés de reforestació de la zona.
Un territori que va estar molt afectat per un gran incendi forestal, fa ja 3 anys, que va motivar als seus veïns a crear un col·lectiu de gent que s’encarregara de recuperar la verdor d’aquesta serra. Voluntaris que finalment van formar l’associació La Codolla, que a dia d’avui ja ha plantat més de 5.000 arbres de diverses espècies autòctones, i organitza habitualment diferents activitats culturals per acostar a tot tipus de públic a la muntanya i a la natura.
A més, s’encarrega de la gestió d’un viver forestal, d’on trauen tots els plantons per al procés de reforestació, que es troba a la casa del metge del poble i que també podrem visitar durant la jornada.
Reserva la teua plaça i gaudeix del Dia de l'arbre participant d'un projecte de restauració ambiental! 
PROGRAMA DE LA JORNADA
8:00h Eixida des de València (Jardí Botànic)
9:00h Arribada a Agullent
9:00 - 12:00h Excursió a peu per la serra d’Agullent (dificultat baixa) (Itinerari Senda Enginyers-Font del Patge-Serra d'Agullent). S'esmorza a la Font del Patge al voltant de les 10:00 h
12:00 - 13:30h Activitats de reforestació de la serra
13:30h Tornada cap al poble
14:00h Dinar a la zona de la Font Jordana al casc urbà d'Agullent
16:00h Visita al casc urbà d’Agullent (Font Jordana, Llavadors, Ajuntament, Esglèsia...)
17:00h Visita viver de La Codolla
17:30h Finalització de les activitats
18:30h Arribada a València (Jardí Botànic)

III Concurs de dibuix i redacció

Paisatges d'Agullent: La Penya LLisa”
BASES DE PARTICIPACIÓ

  1. L’Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla”, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Agullent, convoca el III Concurs de dibuix i redacció amb l’objectiu de fomentar el coneixement i l’estima dels entorns i valors naturals d’Agullent per part dels escolars del poble.
  2. En aquest concurs podran participar tots els xiquets i xiquetes residents a Agullent.
  3. S’estableixen 9 categories de participants:
  • Xiquets i xiquetes de cada curs d’infantil (3).
  • Els xiquets i xiquetes de cadascun dels cursos de primària (6).
  1. Els xiquets i xiquetes d’infantil i dels cursos de primer, segon i tercer de primària podran participar en el concurs de dibuix.
  2. Els xiquets i xiquetes dels cursos de quart, cinqué i sisé de primària podran participar en el concurs de redacció.
  3. Els participants en el concurs de dibuix hauran de presentar un treball, en el qual mostren la imatge d'un dels paisatges més coneguts del municipi: La Penya Llissa.
  4. Els participants en el concurs de dibuix podran utilitzar qualsevol tècnica per a fer el seu treball. Hauran de presentar el dibuix en un full tamany A-4.
  5. El dibuix anirà dintre d’un sobre en el qual només figurarà el curs que realitza el participant. Dins d’aquest sobre s’haurà d’incloure un altre sobre en el qual deurà de figurar en un paper el nom complet del participant, telèfon i el curs que està realitzant.
  6. Els participants en el concurs de redacció hauran de presentar un treball, en el qual mostren a través d’una redacció com veuen ells i descriuen un dels paisatges més coneguts del municipi: La Penya Llissa.
  7. Els participants en el concurs de redacció hauran de presentar el seu treball escrit amb lletra llegible en un full tamany A-4, amb una extensió màxima de dos planes. Es recomana presentar els treballs en valencià.
  8. La redacció anirà dintre d’un sobre en el qual només figurarà el curs que realitza el participant. Dins d’aquest sobre s’haurà d’incloure un altre sobre en el qual deurà de figurar en un paper el nom complet del participant, telèfon i el curs que està realitzant.
  9. En cadascuna de les 9 categories el guanyador o guanyadora rebrà un premi consistent en material educatiu i lúdic.
  10. Hi haurà un jurat per decidir els guanyadors compost com a mínim per membres de l’Associació La Codolla i l’Ajuntament d’Agullent.
  11. Els treballs s’hauran de portar a la Casa de la Cultura d’Agullent, on s’arreplegaran per a ser estudiats pel jurat.
  12. El termini de presentación dels treballs será des del 31 de gener fins el 28 de febrer de 2014.
  13. Els premis es lliuraran en data i lloc que s’anunciaran pròximament.

Organitzen:

                                                                                                                                                                Ajuntament dÁgullent