miércoles, 8 de junio de 2011

l'associació

A principis del passat mes de septembre tornarem a vore les flames cremaven gran part de la serra d'Agullent,reduint a cendres espais tan emblematics com la maciana o la penya llisa.Aquest incendi va fer malbe el proces de regeneració natural,despres del darrer foc que va afectar aquest paratges fa uns 16 anys.Pues esta vegada la recuperació a hauria de començar la seua tasca poc a poc i en esta ocasio tindriem que escomençar a recuperar la serra.Poques semanes despres de l'incendi,un nombrós grup de agullentins i agullentines es volcarem a constituir un grup de voluntaris feta desde l'ajuntament per a començar a recuperar la serra.
Eixe grup de gent s'anà configurant al llarg dels mesos següents,participarem en la primera acció directa a la serra,plantant més de 1600 exemplars d'arbres durant els caps de semana del mes de febrer d'enguany,aon es plantaren pins,carrasques,savines,fleixos....,Per tant començarem a contruir el nostre propi viver forestal,per a produir gran quantitat de d'exemplars.Aquest viver s'inicia a finals de l'any 2010 i en estos mesos ja hem aconseguit plantar mes de 4000 llavors de nombroses especies,la gran majoria de les semilles de la serra de agullent i de unes poques especies donades per la Conselleria de medi ambient.
Aquest grup inicial de voluntaris va decidir constituir-se com una entitat amb identitat,i varem crear en maig de 2011 l'asociació la CODOLLA de voluntariat ambiental.Aquesta nova asociació preten regenerar la serra d'agullent per a que torne al seu estat original.
Per tant la Codolla vol que totes aquelles persones interessades en que el espai natural que es la serra d'Agullent torne al seu estat original,puguen participar en accions de reforestació,neteja o recuperació que s'aniran tratant en diversos punts de la serra.
La recuperació de la serra no es fa en un dia,ni en una semana,ni en un any,es un proces lent,que portara temps i feina,pero la asociació la Codolla estem disposats a fer-la i tenim paciencia per anar poc a poc,repoblant la serra.




Si a tu tambe et preocupa el futur de la serra i altres espais naturals d'Agullent pots ficar el teu granet d'arena participant i col.laborant en la seua regeneració,pots fer-te soci de la Codolla o participar en les accions que anirem fent i de les que puntualment us anirem informant.


Tambe agraim al grup de voluntaris  GEA de valencia que van estar ajundant en la  reforestació de la serra d'Agullent.

1 comentario:

Eduardo dijo...

mol bon blog!!! enhorabona, per l'asociació, a vore si a partir de iniciatives com aquestes podem revindicar en nostre dret a tindre les serres boniques i poder gaudir d'elles!!!